2009. július 18., szombat

Fertőzés :)

Mint már említettem Dettit megszállta az ihlet, amikor Csilla nálam járt :) Ez még szerencsére nem múlt el :)
Legnagyobb keresztlányom volt nálunk minap, látván tevékenykedéseinket, szintén meg akarta próbálni a kötögetést. Mivel ő még nem próbálkozott korábban hasonlóval, ezért kicsit nehézkesen indult a dolog, de nem reménytelenül :D Aranyos volt, ahogyan sietett volna, mert azt kérdezte: "jó, jó, hogy ez a sima, de hogyan készítünk egy pulóvert?" :D Mire azt feleltem: "gyakorlat, gyakorlat, gyakorlat" :)))
Detti viszont alakított egy takarócskát a kiskutyusának. Eme sikerén felbuzdulva gyors nekiállt, hogy készít egy párnát is hozzá. Amikor a kötést elkészítette, és félbehajtotta rájött, hogy ez majdnem olyan mint egy táska :), s hogy inkább azt szeretne belőle... Segítettem neki az oldalakat összevarrni (a kötés megkezdése és befejezése már megy neki), így született meg a Barbie baba táskája :) Most valami blúzt kezdett el a Barbie babájának, de ki tudja mi lesz a végére :D Végülis lényegtelen, én örülök, hogy egyáltalán készít valamit :)

Ja, Detti megkérdezte, hogy a lustakötést miért hívják lustakötésnek, mire azt feleltem neki, hogy "azért, mert sima szemeken kívül lusta más egyebet is kötni" :D Ha valaki tudja, hogy tényleg miért hívják így, kérem szépen írja meg nekem :)

2 megjegyzés:

Csilla írta...

De jó ilyet olvasni, biztató...

Kangamama írta...

Jaj, képzeld, én ugyanígy jártam az unokahúgommal. Tanítottam, kötni, csinálja is lelkesen, és ő is azzal nyaggatott, hogy miért lusta ez a fajta kötés. Én is azt válaszoltam, amit Te. Sztem nincs más válasz rá..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails