2010. május 5., szerda

Mandala

Szóval az úgy kezdődött, hogy... :D
Régóta foglalkoztat a mandalák világa. Olvasgattam, nézelődtem, rengeteg sablon is található a neten. Ekkor még eszembe sem jutott, hogy ezt horgolás útján is meg lehetne valósítani. Sok-sok hónappal ezelőtt viszont rátaláltam Kriszti blogjára, ahol egy nagyon szép horgolt mandalát leltem :) Volt olyan kedves, hogy egy mintát is megosztott, aminek persze nem eshettem egyből neki :))))
Pár hete a barátnőm meglepett két doboznyi maradék fonallal, amit kiselejtezett egy nagytakarítás alkalmával. Számára szemét volt, nekem kincsesdoboz :D
Ahogy nézegettem a doboz tartalmát, belebotlottam egy kisebb gombóc narancssárga gyapjúba! Ebben a pillanatban tudtam, hogy elérkezett az idő, mondtam is a gombolyagnak (aki ismer tudja, hogy nem feltétlen csak élőlényekkel társalgok :D), hogy belőled mandala lesz, mert olyan gyönyörű a színed :)) Persze Kriszti mintája is eszembe jutott, mert annyira tetszik, olyan mintha kis angyalkák őríznének körben egy napsugarat :)
Jó, aláírom, lehet sokat képzelődöm és fantáziálok :)))))
Ezekért a dolgokért és érzésekért született meg az első (szerintem nem utolsó ez sem :D) mandalám - azt sajnáltam, hogy nem volt semmilyen karikám, s mivel csak drótot fogtam össze, ezért nem annyira szép kerek... na de...


S hogy mi célt szolgál? Édesanyámnak pénteken lesz a nevenapja, s terveim szerint akkor kapta volna.. na de kibírok én még két napot? Naná, hogy nem :)))))
Az anyukám ezt a helyet választotta neki, a bejárati ajtón díszeleg, s mosolyt csal az arcomra, amikor elhaladok mellette :)


Boldog névnapot Mamikám itt is, előre is... meg majd egész hétvégén is :))))

11 megjegyzés:

Macus írta...

Nagyon szép!!

Silerika írta...

Engem is elvarázsolnak a mandalák. Nagyon jól sikerült, ügyes vagy! :o)

Ildifolt írta...

Ezt az ötletet!
Remek! Ügyes vagy!

Eta írta...

Ez gyönyörű! Különösen, hogy narancssárga. :o)))

Amanda írta...

Ilyet még nem is láttam. Nekem is van mandalás-könyvecském, de azok festett mandalák. Nagyon szép lett, és jól mutat az ajtón!

HH írta...

Már megint lenyűgözött a találékonyságod,az ügyességed :))

GKriszti írta...

Nagyon szép lett!

Örülök, hogy neked is tetszenek a mandala-horgolások!
szép napot!
Kriszti

amilgade írta...

Csodaszép!! Egy ideje szemezgetek én is a mandalákkal! ;-)

H. Mária írta...

Tuti helye van, mert így mindig találkozhatsz a műveddel. :)

zazálea írta...

Hűha, hűha!

...tiktakro... írta...

Superb cadou !! cit de migalos poti lucra, esti incredibila !
Sunt convinsa ca zimbetul de pe fata mamei s-a oglindit in sufletul tau :). Ce bucurie cind simti ca un cadou iti este apreciat pe deplin, asa-i ??
pupici.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails