2009. szeptember 16., szerda

Sokféle

Nos, úgy tűnik én is a csapongó korszakomat élem, mivel elég sokféle dologgal foglalkoztam mostanában.
A képek minőségéért bocsi, ezt még mindig nem sikerült tökéletesre fejleszteni :)))
Elöljáróban annyi, hogy kérem szépen ezek NEM táskák :D :D :D
A gyerekeknek az iskolába ilyen hatalmas, A3-as méretű rajztömböt kell hurcolniuk. Erre nekem nem sikerült borítót találnom, na meg akkora zacsit sem, amiben hordja a gyermek. Így gondoltam egy nagyot és varrtam nekik két.... mondom, hogy nem táskát :)))
A bélés mindkettőben ugyanolyan, egy régi ágynemű újrahasznosítása :)
A Tomié másfél kinőtt farmerból készült (három nadrágszár). Hímzőgépem ugyan nincs, de a kíváncsiság azért csak hajtott, hogy milyen lenne géppel valami motívum... hát kérem ilyen lett... kicsit savanyú, kicsit sárga.... de a mienk :))))

A Dettié valamikor asztalterítő volt :) Ebbe viszont a bélés és a terítő közé varrtam egy réteg flízt is, amitől teljesen olyan tapintása lett, mint egy vékonyabb paplannak :) Látszik, hogy csak kóstolgatom ezt :))) Próbáltam én letűzni, de amikor minden sor végén hol ide, hol oda gyűrődött, akkor úgy döntöttem, hogy elég ezt keresztben (azt is csak azért, mert könnyebb volt keresztben végig menni a tűzésekkel, mint a már meglévőket kibontani :D)
Az övé rátétes virágot kapott (egyiket kézzel, másikat géppel tűztem le)
A rojtok rajta eredetiek, vagyis a terítő oldalain díszelegtek egykor :)


Másik dolog, amivel próbálkozom... ilyen hatszögeket varrosgattam... szám szerint 195-nél tartok, és ez még nem is a "mini" verzió, ugyanis ezeknek az oldalai 3,6 cm-sek (1,5 inch). Hát le a kalappal azoknak a hölgyeknek a türelme előtt, akik ilyen, vagy ennél sokkal kisebb hatszögekből varrosgatnak mindenféle szebbnél szebb dolgokat, merthogy nem kis munka. Az alsó részen az látszik, ahogyan egymás mellé rakosgattam, rendezgettem, hogy majdan hogy nézzen ki.


Na és a papírból készített dolgok száma is gyarapszik, csak igazából lusta vagyok nekiállni lefesteni őket. Bár ahogy elnézem, lassan kénytelen leszek, ha még be akarok menni a szobámba :)))


A hétvégén pedig káposztafesztivál volt nálunk, amire a csapatunk tagjainak egy-egy köténnyel készültem/készültünk. Az összeállítás után, alkoholos filccel felkerült az alapítványunk logója, a zsebekre mindenkinek a neve, a kötény aljára pedig az alkalom és az évszám. Csapatunk legfiatalabb tagja (9 hónap :D) a kötényke mellé kapott egy szakács sapkát is. Ezekről majd még hozok képeket, mert vannak ám jobbak is (na persze azt nem én készítettem :D)


Ja, és közben horgolok is :) Megirigyeltem a Rita cakkos stóláját, ezért a nyáron vett narancssárgás Lidl-s fonalból neki is álltam valami hasonlónak (legalábbis ez is cakkos :D)...

7 megjegyzés:

nöné írta...

Minden nagy tetszik, nagyon ügyes és sokrétű vagy, de hát ezt már tudom is és mondtam is:o)

egérke írta...

Hű, de szorgalmas valaki!!! Nagyon ügyes vagy!

Viki írta...

Detti rajztömbtartója viszi nálam a pálmát!:)

Csilla írta...

Nekem is a Detti rajztömbtartója tetszik a legjobban. De kiváncsian várom mi lesz a hatszögekből (ezekhez kaptad az anyagdarabkákat, a sok sárgá színt :)). A sok-sok kosár miatt itt irigykedem csendben. Egyszer nekem is csak lesz időm ilyeneket gyártani...

Csilla írta...

Ja, és nagyon kár, hogy nem nagyíthatóak a képek.

Kriszta írta...

Amit nagyon szépen köszönök itt is, már gondolkodom is az átrendezésen :))))
Köszönöm lányok mindenkinek a kedves szavakat, aranyosak vagytok, mint mindig :)
Csilla, nem tudom miért nem nagyíthatóak a képek, már nekem is feltűnt, hogy van amelyiket lehet, és van amelyiket nem, de hogy ez mitől függ... fogalmam sincs :(((

amilgade írta...

Húúúú nem semmi!!!! Ennyi mindent csinálni!!!!
A rajztömbtartók nagyon eredetiek!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails