2009. július 26., vasárnap

Papírfonás... még mindig...

S ha már az ember lánya nem tud aludni éjszaka, akkor csináljon legalább valamit :D
Láttam valahol hasonló többrészes ceruzatartót, ami piszkálta a fantáziámat, így muszáj volt kísérleteznem ezzel is.
És ha már újrahasznosítás... akkor legyen az alap mondjuk wcpapír guriga :)

És játszunk kicsit a színekkel is, formákkal is :)
Detti bocsika, hogy hozzányúltam a vízfestékeidhez, mentségemre szolgáljon, hogy éjjel fél kettő környékén nem szoktunk telefonálni, hogy szabad-e :D


2009. július 25., szombat

Papírfonás II. rész :)

Újabb adag a papírfonásból. Ezzel a saját magam részére kitalált "tárolókosárral" rendesen megszenvedtem. Nagyobbnak képzeltem, de nem találtam semmi sablon féleséget, amit beletehettem volna, s így az oldalai nem lettek olyan szépek és egyenesek, mint én képzeltem, hogy lenniük kellene. Végülis ebből megint tanultam valamit :)
Az alján egy darab osb lap díszeleg. Előbb megpróbáltam kartonra papírmasét készíteni, de az felkunkorodott, meg minden baja lett, így a végén azt félretettem, s ezt fejeztem be. Több ilyet gondoltam, hogy készítek, hátha egyszer a kézimunkás cuccaim rendben lesznek. Bár csak a fonalaimnak kellene több hasonlót készítenem, így még alszok egyet (kettőt, hármat) és megálmodom, hogy mit is szeretnék :)

A félretett, megkezdett, selejtes kosárféléből végül levágtam a vezetőpálcákat, ezekből készültek az alábbiak: a fiamnak megígért ceruzatartó,

ezt pedig edényalátétnek gondoltam ki, miközben azzal kísérletezgettem, hogy hogyan tudjam feltekerni ezeket a pálcákat, hogy viszonylag még egyformák is legyenek :D

Végül, ha van kedvetek, nézzétek meg a hugicám próbálkozásait is (sikerült megfertőznöm :D :D :D), ezeket itt találhatjátok. Minden elfogultság nélkül, szerintem nagyon jól csinálja :D


2009. július 22., szerda

Mosolydíj

Álmomban sem gondoltam volna, de megint díjat kaptam :)
Pontosan Silerika lepett meg ezzel a nagyon aranyos mosolydíjjal, amit ezúton is nagyon szépen köszönök, és örülök, hogy méltónak tartotta rá szerény kis blogomat :D :D


A játék-szabályokról:

1. Tedd ki a díjat a blogodra!
2. Linkeld ki azt, akitől kaptad!
3. Nevezz meg legalább 3 blogot!
4. Hagyj üzenetet a díjazottaknak a díjukról!


Hú, nagyon nehezemre esik ám csak 3 blogot megjelölni, sokakat olvasok, és sokatok blogja csal mosolyt az arcomra nap, mint nap :)
Legyen akkor Nöné, Csilla, Moncsi..... és még nagyon sokmindenkinek adnám, például akiket rendszeresen olvasok, azoknak mindenképpen :)

Leánykám velem örült ugyan, de az én is, nekem is benne volt :) Nos, különdíjként adom neki is, Dettinek, csak mert mostanában, Rita játéka óta, nagyon szorgalmasan ügyeskedik mindig valamit (keresztszemezik, köt, és legújabban a babáinak szab és varrosgat ruhácskákat) :D és szeretném, ha ez a szorgalma a továbbiakban sem csökkenne :)

Nyári top

Pihenésképpen az előbbi nagy projekt után, összedobtam Dettinek egy szellős nyári topot.

Csilla, képzeld, két gombóc Boleróból még maradt is egy kicsike, a maradék kettőre még ki kell találnom valamit :D

2009. július 18., szombat

Horgolt virágokból kardigán

Sikerült befejeznem a horgolt virágokból a kardigánt, amit már elég rég készítek (durván olyan két hónapja). Megrendelésre készült, a fotókon a boldog tulajdonos (hogy végre valahára befejeztem :D :D :D), akinek ezúton is köszönöm, hogy megengedte, hogy lefotózzam, és közzétegyem :)

A kardigán Anchor 20-as, és 10-es horgolócérnából készült, a kisebb virágból (4 cm átmérőjű) 206 darab lett, a nagyobb virágokból (5 cm átmérőjű) pedig 156 darab. :)

Foltvarrás

Ha a kíváncsiság fájna... na én biztosan ordítanék :) Merthogy nekem a foltvarrást is ki kellett próbálni. Mit ne mondjak, szabni soha nem is tudtam, hiába mérek le bármit ötvenszer, mire levágom, addigra már biztosan nem ugyanakorra. Nos, ez az első kísérleteimnél is látszik, merthát minek illeszkedjen valami ott, ahol kell neki, ha el tud menni más irányba is :) Két "edényfogót" próbáltam létrehozni, az itthon fellelhető anyagmaradékokból. Hát van még mit csiszolni a tehnikán :D

Mindenesetre minden tiszteletem a foltvarróké, merthogy ennyi darabkát kiszabni, összevarrosgatni nem kis feladat. Ráadásul én géppel "tűztem" - cikk-cakk öltéssel végigvarrtam a vonalakat, úgyhogy, aki nekiáll kézzel tűzni (és tudom, hogy sokan vagytok), hát, le a kalappal előtte :) Nem tudnám megmondani, hogy fogok-e még próbálkozni ilyesmivel, ez még a jövő titka.... merthogy a végeredmény azért tetszik :D :D

Fertőzés :)

Mint már említettem Dettit megszállta az ihlet, amikor Csilla nálam járt :) Ez még szerencsére nem múlt el :)
Legnagyobb keresztlányom volt nálunk minap, látván tevékenykedéseinket, szintén meg akarta próbálni a kötögetést. Mivel ő még nem próbálkozott korábban hasonlóval, ezért kicsit nehézkesen indult a dolog, de nem reménytelenül :D Aranyos volt, ahogyan sietett volna, mert azt kérdezte: "jó, jó, hogy ez a sima, de hogyan készítünk egy pulóvert?" :D Mire azt feleltem: "gyakorlat, gyakorlat, gyakorlat" :)))
Detti viszont alakított egy takarócskát a kiskutyusának. Eme sikerén felbuzdulva gyors nekiállt, hogy készít egy párnát is hozzá. Amikor a kötést elkészítette, és félbehajtotta rájött, hogy ez majdnem olyan mint egy táska :), s hogy inkább azt szeretne belőle... Segítettem neki az oldalakat összevarrni (a kötés megkezdése és befejezése már megy neki), így született meg a Barbie baba táskája :) Most valami blúzt kezdett el a Barbie babájának, de ki tudja mi lesz a végére :D Végülis lényegtelen, én örülök, hogy egyáltalán készít valamit :)

Ja, Detti megkérdezte, hogy a lustakötést miért hívják lustakötésnek, mire azt feleltem neki, hogy "azért, mert sima szemeken kívül lusta más egyebet is kötni" :D Ha valaki tudja, hogy tényleg miért hívják így, kérem szépen írja meg nekem :)

2009. július 16., csütörtök

Kötős tali - 2009.07.14.


Tegnapelőtt mini kötős talim volt :) Azért mini, merthogy ketten voltunk. Csilla tisztelt meg a látogatásával és egy nagyon klassz napot töltöttünk együtt. Rengeteget beszélgettünk, sok érdekes dolgot mutogattunk egymásnak, tapasztolatokat cseréltünk.

Csilla nem érkezett üres kézzel, ajándékot is kaptam tőle. Varrt nekem egy gyönyörűséges tartót a tűimnek, amit gyorsan tele is pakoltam mindenféle kötőtűkkel, amit hirtelen felleltem :) Nagyon-nagyon tetszik, gondolom a tűimnek is, merthogy soha életükben nem voltak még ilyen szép sorban :DKaptam még egy nagyon aranyos szívecskét, amit a saját kertjéből szedett és szárított levendulával töltött meg. Nagyon jó illata van, annyit szagolgattam, hogy már attól féltem minden illata elszáll :D
S kaptam még egy DVD lemezt, amin mindenféle kreatív dolog és kézimunka helyet kapott, leírásokkal, képekkel, vagyis tömény többórányi csemegéznivaló :D :D


Hálás köszönetem Csilla mindezért a rengeteg szépségért!!!
Bízom benne, hogy hamarosan lesz még ehhez hasonló kézimunkás tali, mert én nagyon élveztem :D
Na és a nap másik érdekessége, avagy a példamutatás értéke: leánykám ritkán vesz elő valamit is, hogy kézimunkázzon, én meg nem is erőltetem, viszont a tali napján egész nap bütykölt valamit. Kezdte keresztszemessel, azt megunván horgolt egy kicsit, utána a nap végéig kötött :)

Kötős-horgolós kérdések 4. forduló

Helen kötős-horgolós körkédéseinek következő fordulója :)

Általában hol szoktál kötni/horgolni? Van kedvenc helyed? Miért épp ott?

Általában otthon szoktam kötni/horgolni, kedvenc helyem ebből adódóan a saját ágyam, mert ott nagyon kényelmesen elvagyok, és szinte minden a közelemben van, amire szükségem lehet. Viszont képes vagyok úton, útfélen csinálni valamit :)

Volt, hogy egészen egyedi helyszínt/napszakot választottál az alkotáshoz?

Nem is tudom mi számít egyedinek. Volt már, hogy éjjel-nappal alvás nélkül folyamatosan dolgoztam valamin, akkor az éjszaka egyedi? Helyszín is volt már szerintem minden, amit el lehet képzelni, a fürdőkád is jó hely, próbáltam :D

Szoktál kézimunka közben mást is csinálni? Vagy ha alkotsz, akkor csakis arra koncentrálsz?

Nálam is a filmnézés az alap, vagy a zene szól, általában (kivéve éjszaka) mindig van valami nyüzsi körülöttem. Egyszerű mintáknál nekem is ment az olvasás, de mióta áttértem a telefonon történő olvasásra, azóta ezt nem sikerül megvalósítani, annál az egyszerű oknál fogva, hogy kicsi a telefon, s nem tudom kitámasztani, tartani meg ugye nincs mivel, mert sajnos még mindig csak két kezem van :)


2009. július 13., hétfő

Papírfonás

Elina remek videóinak köszönhetően, muszáj volt megpróbálnom a papírfonást. Köszönet az útmutatásért!!!
Hááátt, még gyakorolni kell, minden lett csak egyenletes nem :), de olyan, mint a magyar narancs, kicsit sárga, kicsit savanyú, de az enyém... :D Sebaj, a horgolótűim nem panaszkodtak, hogy girbe-gurba, sőt már a fiam is kinézte, miszerint ő is szeretne egy ilyen "ceruzatartót" :))Mit ne mondjak, a második próbálkozás sem lett tökéletes, húúúú, az még nagyon nagyon messze van. Ja, a befejezéssel vannak gondjaim :) Meg ahogy elnézem a tetejét, még más egyébbel is :), de sebaj, gyakorlat teszi a mester, biztosan fogok még próbálkozni :)

2009. július 10., péntek

Kincskereső játék Ritával


Igazából nem szoktam keresztszemezni, nem is tudom, hogy miért... pedig szeretem. Élvezem, ahogy szép lassan minden egyes öltés után kirajzolódik az anyagon a minta, ezek a régi minták meg amúgy is a gyengéim :)
Minap Rita játékot hirdetetett, melynek részletei itt olvashatóak, a nyeremény pedig ez a csodaszép kézimunkadoboz:


Nos, ez már engem is arra késztetett, hogy gyors keressek valami böködnivaló anyagot :)
A lényeg az volt, hogy az itt és itt található szebbnél szebb mintákból válogatva (talán ez volt a legnehezebb része a feladatnak) hímezzünk bármit, akár egy pici részletet kiragadva is.
A játék határideje július 17, este 7 óra.
Én ebből a mintából ragadtam ki egy részletet. Igazából a befejezése még várat magára, ezért külön bocsika, de határidős munkám van, azzal kell végeznem előbb, csak nem akartam lemaradni :D :D.

Azt már ugyan meg ne kérdezzétek, hogy milyen anyagra hímeztem, mint mondtam nem vagyok jártas a keresztszemes (meg semmilyen) hímzésekben. :)

Hm... igazából nem tudom mi lesz belőle... Eredetileg a határidőnaplómra szántam borító gyanánt. Hát aminek szegény ki van téve, sajnálnám a hímzést róla :) Aztán gondolkodtam egy tűpárnán is, ilyen alapon meg sajnálnám folyamatosan a tűket szúrkálni bele... Nem is tudom, olyan kis finom lett...

2009. július 6., hétfő

Variációk egy témára...

Le se tagadhatnám, hogy ez a kedvenc formám :), immáron ez a harmadik nyári blúzom, melyet így készítek és valószinüleg nem az utolsó.
A fonal még maradék volt, a Detti poncsójánál horgoltam ezzel (barnával vegyesen). Ezeréves fonal, de 100% pamut, a mai Cataniának felel meg. Nos, a maradékon kísérleteztem, mármint hipóztam (valamikor lánykorában még piros volt teljesen :D). Annó még valamelyik blogon láttam, bocsánat, de már nem emlékszem :(, s már akkor mondtam, hogy nekem ezt valamikor ki kell próbálnom. Nekem nagyon tetszik az eredmény, ahogy a színek követik egymást :). Teljesen nem is lett elég (de legalább a maradék maradékából nem maradt :D), ki kellett pótolnom még pirossal.

Ja, és két nap alatt elkészült, csak úgy kikapcsolódásként :)

2009. július 5., vasárnap

Kötős-horgolós körkérdések 3. forduló

A következő forduló kérdései:
  • Vannak olyan színek, amelyek mágnesszerűen elkapják a tekinteted? Melyik az a szín, amit egészen biztosan nem tudnál kötöttben/horgoltban magadon elépzelni?
Vannak igen, nem is egy. A narancssárga, a piros, a lila egyes árnyalatai..
Amit semmiképp sem tudnék magamon elképzelni, az a pink (vagy mi), a püspöklila (pedig szeretem a lilát :), a nagyon kéket (a kéket nem is igazán szeretem, csak farmerben szinte).

  • Volt már, hogy vettél olyan színt, ami nem állt jól, vagy csak a pillanat heve elkapott, aztán rájöttél, hogy óriási hiba volt? Mihez kezdtél végül a fonallal?
Ez fonallal még nem igazán történt meg.... Fonalat is ritkán veszek, mert még mindig van egy kazal felhalmozva, és azokat kéne feldolgozni. Azért néha elcsábulok, de még mindig sikerült olyat vásárolnom, ami jó is lett arra, amire szántam.

Kötős-horgolós körkérdések 2. forduló


Helen által indított kötős-horgolós körkédések játék második fordulója volt már ugyan, de itt még nem válaszoltam. A blogján ugyan megtettem, de mostanra sikerült némi képet is készíteni, ezért megismétlem itt is.

A kérdések a következők voltak:
  • Miben tartod a kötő- és horgolótűidet? És az elkezdett munkát?
  • Egyszerre hány munkán szoktál dolgozni?
A válaszaim voltak:
"Sajnos nekem a rendetlenségben van a rendszerem, így mindenem szanaszéjjel van :(, zacsiban, dobozban, ágy alatt, szóval mindenfele, ahol épp van egy üres hely :D Igyekszem egyszerre egy munkán dolgozni, nagyjából ez szokott sikerülni is, de ha véletlen mégsem, akkor szintén maradnak a szatyrok és a dobozok :)"

És akkor íme itt egy kép, ahogyan én tárolom. Tudom, tudom, hogy nem így kellene, a kép összevisszasága is pont jelzi a kesze-kuszaságot, tehát abszolut jellemző, de ami a lényeg, hogy én mindig mindent megtalálok, amit épp keresek :)

A középső kép az asztalomon látható dolgokról készült, itt mindig azok az eszközök vannak, amin épp dolgozom, mert ugye ez kéznél van a közelemben. A többi pedig mindenfele a szobában, dobozok, zacsik halmaza :D
Pillanatnyilag megkezdett darabom nincs, csak az aktuális kézimunka, így arról külön kép nem készülhetett :D Tervem viszont annál több, de az agyamat nem sikerült lencsevégre kapni :D

2009. július 2., csütörtök

Bloglista

Hála széles érdeklődési körömnek :DDDD, a rendszeresen olvasott blogok listájával túlléptem a 100-as számat (pontosan 110 - de ez bármikor változhat), s így az oldalsávban már nem volt annyira áttekinthető (számomra), ezért én is átpakoltam őket egy másik blogra (az ötlet persze nem új, én is láttam pár blognál :D). Link jobb oldalt, a saját bloglista menüpont alatt :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails